Hulp aan Oekraïne: een road trip

Vorige week waren we betrokken bij een hulpactie voor Oekraïne. Een aantal mannen heeft namelijk geholpen bij een prachtig initiatief van stichting Heart for the Nations.

In het kort: 4 verhuiswagentjes zijn naar Oost-Roemenië gebracht, 35 km van de grens met Oekraïne. Daar vandaan worden de wagens ingezet om hulpgoederen te brengen naar talloze plekken in Oekraïne, waar pakketten worden uitgedeeld aan mensen die dit hard nodig hebben. Zo kwam het dat deze mannen aan boord van de wagens sprongen, met achterin duizenden blikken doperwten, worteltjes en bonen. Om vervolgens 2200 km later de wagens in Suceava, Roemenië over te dragen aan de mensen van het initiatief Fight for Freedom.

Deze mensen hebben alles uit hun handen laten vallen om een centrum op te zetten voor de opvang en hulp bij het doorreizen van vluchtelingen. Met daarbij een logistiek centrum voor hulpgoederen die de andere kant op gaan, Oekraïne in, naar bijvoorbeeld Kiev, Cernauti, Harkov, Sumi en Odessa. Inspirerend, hoe zij het evangelie brengen met woorden en daden!